

PRVNÍ SKLIZEŇ - CENTENARIUM PREMIUM
EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ
PRVNÍ SKLIZEŇ – ZAČÁTEK ŘÍJNA
PRVNÍ SKLIZEŇ - CENTENARIUM PREMIUM
EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ
PRVNÍ SKLIZEŇ – ZAČÁTEK ŘÍJNA
Přehled základních údajů:
Odrůda – 100% Picual
Barva – olivově zelená
Ovocná intenzita – středně výrazná
Oblast výroby – farma Vista Alegre (Jaén – Španělsko)
Poznámky k degustaci
- „Aceite de Pago“ výrobený z původního stoletého olivového háje odrůdy Picual. Odlišuje se a lze jej identifikovat podle okamžitého dojmu svěžích a čistých, ovocných a bylinných vůní. Širokého aromatického spektra evokující vlivy rostlin, které koexistují v našem olivovém háji, zdůrazňující vůni listu olivovníku, mladou pšenici, levanduli, rajské a ovocné tóny jako zelený banán, jablko a zelená mandle. V ústech je hodně vyrovnaný, má velmi příjemný vstup, lehce hořký a peprný Jeho doznívání je delikátní a elegantní.
Výroba
- Lisování za studena
- Maximálně 4 hodin od sklizně plodu.
- 10 až 14 kg oliv pro získání 1litru oleje.
Acidita
- 0.1º
Objem
- 500ml, 350ml, 250ml a 100ml
Uchovávání
- Uchovávat na chladném místě, chránit před světlem a teplem.
Vhodná kombinace
Olivový olej „Centenarium Premium“ má široké spojení s:
- Masy, při přípravě všech druhů jídel a příprav.
- Rybami a mořskými plody, jak v syrovém stavu, tak při výrobě různých omáček.
- Těstovinami a pizzami, při přípravě a ochucení různých pokrmů.
- Sýry, polotvrdé (Gouda, Port Salut...) a tvrdé (parmezán, Pecorino ...).
- Dezerty, s částečně roztavenou čokoládovou zmrzlinou a vločkami soli.